Hotellikokemuksia meiltä ja maailmalta

hotelli-moskovassa-luksustahotellissa

Haluan kertoa aluksi vähän omista hotellikokemuksistani. Vähän missä olen käynyt, missä olen saanut kokea pettymyksiä ja missä olen ollut erittäin tyytyväinen.

Miellyttävin hotelli missä olen vieraillut on ehdottomasti ollut Naantalin Kylpylä. Viiden tähden hotellina siltä tietysti odottaakin tiettyä luksusta, ja odotukset täyttyivätkin mennen tullen! Meillä oli kylpylästä sellainen hulppea perhehuone, ei mikään suite vaan ihan studio, mutta se oli iso! Sänky oli mieletön, varmaan kaksi kertaa kaksi metriä ja lapsille oli pedattu sähky levitettävästä sohvasta. Silti tilaa jäi huoneeseen kivasti niin että se ei tuntunut viidelläkään hengellä ahtaalta. Ikkunasta ja parvekkeelta aukesi näkymä merelle.

Ah ihanaa! Haikeus täyttää mielen kun sitä muistelee! Naantalin kylpylässä on myös ihanat ravintolat ja mikä lapsiperheen kannalta parasta, todella monipuolinen ja iso leikkitila lapsille. Jätimme isommat lapset leikkitilaan leikkimään, ovi siis jäi lukkoon, isommalla oli kännykkä, ja menimme pienimmän kanssa illalla kylpylän kellarikerrokseen syömään. Homma toimi mielettömän hyvin! Lapset olivat saaneet muuta sapuskaa juuri. Saimme syödä rauhassa ja lapset leikkiä rauhassa.

Kylpyläpuoli Naantalissa on myös upea, mutta lasten kanssa ei ehkä esimerkiksi Caribian tasoinen. Mutta kaiken kaikkiaan hotelli oli ihanan ylellinen lattiasta kattoon. Hotellimaailmalta ainakin taitaa saada hyviä tarjouksia Naantalin kylpylään.

Suomalaisista hotelleista minulla ei oikeastaan ole huonoja kokemuksia ollenkaan. Tai no yksi tulee mieleen, eikä sekään nyt niin kovin huono ole. Taisi olla Tampereen kylpylässä, kun menimme koko perheellä sinne viikonlopuksi ja huone joka meille tarjottiin oli likainen. Siis siellä oli otsonointikoneet ja kaikki päällä kauhea siivo ja haju oli joka paikassa. Asiaa hieman pahensi se, että oli perjantai-ilta tai oikeastaan yö, kello varmaan yksi yöllä, kun olimme päässeet niin myöhään liikkeelle. Lapset nuokkuivat väsyneinä syleissämme. Asia kuitenkin hoidettiin erittäin ammattitaitoisesti. Meille pahoiteltiin vuolaasti että meille oli annettu väärä avainkortti. Meni muutama minuutti että saimme toisen huoneen, jossa kaikki oli kuten pitikin ja mariannekarkit tyynyillä.

Tampereen kylpylä on muuten minun lempihotellini huolimatta tuosta tapauksesta. Siellä ei ole kummoinen kylpylä, mutta se on niin kodikas punatiilisine seinineen, sen sijainti on ihanteellinen aivan Tampereen keskustan tuntumassa, mutta sieltä on kuitenkin ihanat näkymät Näsijärvelle ja siinä on hyvät lenkkimaastot vieressä. Ja mikä parasta Tampellan puuvillakehräämön historia on siellä voimakkaasti läsnä, se näkyy ja saa näkyä. Sellainen vetoaa!!!

Ulkomailta parhaat kokemukset hotelleista on Venäjältä. Olemme olleet siellä kahdesti, Pietarissa Moskva-hotellissa ja Moskovassa, mikä sen hotellin nimi nyt onkaan, samanlainen kuin Moskva-hotelli. Molemmissa oli kylpyammeet, ihanat sängyt ja puhtaat lakanat, ravintoloissa mielettömän hyvät ruuat. Hotelleissa venäläiset osaa palvella, vaikka muualla hymyä saisi odotella päiväkausia. Jotenkin myös nuo hotelli neuvostoaikaisine suuruudenhullutuksineen (molemmissa on tuhansia huoneita) huvittaa ja naurattaa, toisaalta niissä voi aistia paljon siitä mitä neuvostoliitto tarkoitti tavalliselle kansalaiselle.

Tässähän oli vasta alkua! Kerron lisää myöhemmin. Kuvassa muuten hotelli, jossa asuimme Moskovassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

42 − 37 =